Kredittkort og drivstoff

Tips for kredittkort og drivstoff

Når du kjører mye i bil så går det også en del penger med til drivstoff. Det er mulig å redusere disse kostnadene på flere måter. En ting er å kjøre økonomisk, slik at bilen ikke bruker mer bensin eller diesel enn nødvendig, noe annet er å få rabatt hver gang du tanker drivstoff. Derfor bør du overveie å anskaffe deg et kredittkort som tilbyr rabatt på nettopp drivstoff. Det finnes mange ulike kredittkort som kan tilby dette og samtidig får du også tilgang til andre fordeler ved å bruke kortet.

Hvorfor bruke kredittkort?

Et godt spørsmål som det egentlig er enkelt å svare på. Du bør betale med kredittkort fordi du kan spare penger. Men, det er viktig å huske på et par viktige detaljer. Når du bestemmer deg for å søke om et kredittkort, så søker du i prinsippet om et lån. Et annet alternativ for dette kan være å søke om forbrukslån ved rask behov av større summer. Hver gang du bruker kortet, så er det bankens penger du bruker innenfor den kredittramme du har fått innvilget. Du kan kjøpe det du vil og når måneden er slutt så får du tilsendt en regning fra kredittkortselskapet på det du har kjøpt. På de aller fleste kredittkort får du en rentefri betalingsutsettelse på mellom 45-50 dager og betaler du regningen innen forfall så koster det deg ingenting. Det er selvsagt også mulig å utsette betalingen en stund eller dele den i mindre biter, men det er her det begynner å bli dyrt. Betaler du regningen etter forfall så må du betale renter og den er gjerne på mellom 20-30 %.

Dette er også en av få ulemper med kredittkortet og klarer du å holde kontroll på dine betalinger, så er det en fantastisk oppfinnelse. Du kan oppnå mange rabatter ved å betale med kortet, det er mer sikkert å bruke et kredittkort på ferie enn å gå rundt med mange kontanter og du kan bruke det til å handle på nettet over hele verden.

Hvor mye kan du spare på drivstoff?

Om du kjører mye i bil, så bør du finne et kredittkort som gir deg bonus når du tanker. Noen kort tilbyr en fast rabatt uansett hvor du tanker og så er det andre kredittkort som er knyttet opp mot bestemte bensinstasjoner. Som regel får du en litt større rabatt ved å velge et slikt kort, men ulempen er at du må tanke på samme bensinstasjon hver gang. Uansett hvilken løsning du velger så er det penger å spare. Drivstoff blir dyrere og dyrere så det hjelper å få rabatt og med opptil 40 øre eller mer i avslag, så blir det til litt penger på årsbasis. Presis hvor mye du kan spare kommer litt an på hvor langt du kjører på et år, men vi har prøvd å sette opp et regnestykke slik at du kan se forskjellen.

Om du velger et kredittkort som gir deg en rabatt på 40 øre pr. liter og vi regner med en bensinpris på kr 15, så kan vi sette opp et lite regnestykke. Om du pendler mellom Råde og Oslo hver dag, en tur på 180 kilometer, så blir det 900 kilometer på en uke og et forbruk på ca. 80 liter på en uke.
Da ser det slik ut:
Du tanker da 80 l x 52 uker: 4160 liter drivstoff
Pris pr. liter Kr. 15,- x 4160 liter: 62400 kroner
Rabatt, kr. 0,40 x 4160 liter: 1664 kroner
Pris etter rabatt: 60736 kroner

Du sparer da et par tusen kroner pr. år og med kanskje to biler i husholdningen så er det en besparelse det er verdt å få med seg. Som en klok mann engang sa – penger spart er penger tjent. I tillegg tilbyr de fleste kredittkortselskapene også rabatter i butikker, slik at du kan spare penger på annet enn drivstoff.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *